Welk doel wil #teamrotselaar bereiken?

 

Om onze gemeente naar een nog hoger niveau te tillen, werken we samen rond uiteenlopende thema’s. Wij dromen van…

… een gemeente waar je rustig woont, dichtbij je werk 

De Plas, de Mena, de Wijngaardberg, … Rotselaar is de perfecte uitvalsbasis voor mensen die na een drukke werkdag verlangen naar groen, geborgenheid en beleving. In Rotselaar moet het fijn om wonen blijven, zowel voor werkende mensen als voor nieuwsgierige tieners en levenslustige senioren. Met de trein, bus, fiets of de auto: #teamrotselaar lanceert ideeën om je vlot van thuis naar je werk te verplaatsen (en omgekeerd).

… een veilige en propere gemeente, waar je je altijd op je gemak voelt

Of het nu gaat over verkeersveiligheid, het opruimen van zwerfafval of de bestrijding van (kleine) criminaliteit: Rotselaar is een veilige baken in de regio. Dat is te danken aan het samenspel tussen waakzame inwoners, krachtdadige politici en toegewijde politieagenten. #teamrotselaar lanceert ideeën om deze veiligheid te blijven garanderen.

… een gemeente waar je volop geniet van het leven 

De hoge levenskwaliteit in Rotselaar blijkt uit het bruisende dorpsleven (met vele verenigingen en activiteiten voor jong en oud, met Rock Werchter als topper), leuke ontspanningsmogelijkheden en een modern winkelaanbod. Wie het wat rustiger aan wil doen, kan fietsen of wandelen in een heerlijke groene omgeving of genieten van een snuifje (soms alternatieve) cultuur. Kunnen we dit aanbod nog versterken? #teamrotselaar denkt creatief na over nieuwe initiatieven.

… een efficiënte en klantvriendelijke gemeente, die doordacht investeert 

Ken jij iemand die graag belastingen betaalt? Wij niet. Rotselaar houdt daarom de gemeentebelasting zo laag mogelijk en investeert vanuit een duidelijke visie. Wie hard werkt en belastingen betaalt, mag bovendien een wederdienst verwachten van zijn gemeente. #teamrotselaar inspireert de gemeente om voor alle inwoners de dienstverlening zo snel en klantvriendelijk mogelijk te organiseren.

… een warme gemeente, die zorg draagt voor haar inwoners

Vergeet het kille individualisme waar onze maatschappij soms in dreigt te vervallen. #teamrotselaar kiest voor een warme gemeente, waarin inwoners elkaar kennen en helpen. Rotselaar beschikt al over een uitgebreid zorgaanbod (o.a. een sterk sociaal dienstencentrum voor senioren), goede scholen en kwalitatieve kinderopvang. Maar #teamrotselaar heeft nog heel wat andere originele ideeën in petto om de solidariteit te versterken.

 

Ontdek meer over onze projecten en realisaties via www.rotselaar.cdenv.be